середа, 18 січня 2012 00:45

Через прорив труби на станції аерації виникла яма

17 січня в 0.30 на самопливному Лівобережному колекторі Бортницької станції аерації прорвало трубу під землею. Виникла яма 10х10 м та завглибшки 8 м.

Уранці з труби йде смердюча пара. На місці працюють три КрАЗи-самоскиди, один бульдозер та два екскаватори. Аварія не вплине на екологічну ситуацію в Києві, запевняють фахівці "Київводоканалу".

— Одразу вирішили переключити стічні води на Позняківську насосну каналізаційну станцію. Вона без проблем упорається із тим об'ємом, який тепер їй додався, а це близько 860 тисяч кубометрів відходів на добу. Ремонт пошкодженої труби плануємо закінчити за два місяці, — каже Валерій Ченчевой, голова правління "Київводоканалу".

На усунення несправності потрібні 4 млн грн.

— Я давно казав міським депутатам, що каналізаційна система в критичному стані й може статися лихо. Ніхто не слухав. Гроші виділяли щороку, але їх було замало. Система застаріла. У Європі давно перейшли на пластикові труби, а в нас нічого не мінялося із 1960-х. Тоді й побудували цей колектор, — додає Ченчевой.

Директор "Київводоканалу" планує до осені розпочати повну реконструкцію станції.

— Якщо цього не зробити, може статися катастрофа. Це завдасть великої шкоди екології не лише столиці, а й прилеглих територій.

21 липня 2009 року тут прорвало дамбу мулового поля. Витекли 1 тис. куб. м осаду. То була найбільша аварія за понад 50 років існування станції.

У ніч проти 6 жовтня 2009-го загорілися мулові поля. Палали 15 тис. кв. м. Дим стояв на лівому березі столиці. Працівники станції казали, пожежа сталася через чоловіка, який підпалив торф'яне болото неподалік.

Зараз ви читаєте новину «Через прорив труби на станції аерації виникла яма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути