Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2011 10:02

На відстані 600 світлових років від Землі відкритий "двійник" нашої планети

На відстані 600 світлових років від Землі відкритий "двійник" нашої планети

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) підтвердило відкриття за межами Сонячної системи планети (екзопланети), на якій можливе існування води, а значить, і життя.

Небесне тіло, що отримало назву Kepler-22b, розташоване на відстані 600 світлових років від Землі, його радіус становить близько 2,4 земного. Планета за 290 днів здійснює повний виток навколо свого сонця, яке трохи менше і холодніше порівняно з нашим, передає ИТАР-ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрономи виявили 18 нових планет, на яких може бути життя

Повідомлення про це прозвучало на науковій конференції, що відкрилася в Дослідницькому центрі NASA ім. Еймса (штат Каліфорнія), на якій представлені результати спостережень, виконаних космічними телескопами Kepler, Spitzer і наземними телескопами в період з травня 2009 по вересень 2010 року.

Kepler при спостереженні за зірками фіксує найменші зміни їх яскравості. Такі зміни можуть свідчити про наявність у зірки планети, яка, перетинаючи диск світила, образно кажучи, затінює його. Потрібно зареєструвати три такі випадки, щоб підтвердити відкриття нової планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова планета, яка має два сонця, схожа на планету із фільму "Зоряні війни"

"Фортуна нам явно посміхнулась. Першу зміну яскравості було зафіксовано всього через три дні після того, як телескоп був готовий до досліджень. Останнє, третє затінення вдалося побачити в сезон відпусток 2010 року", - повідомив Вільям Борук з Дослідницького центру ім. Еймса в Моффетт-Філд.

Співробітники NASA поки не визначили структуру Kepler-22b, яка може бути твердою, газоподібною або в стані рідини. Однак підтверджено, що мова йде про найменшу з відомих науці екзопланет, що обертаються посередині населеної зони навколо зірок.

Зараз ви читаєте новину «На відстані 600 світлових років від Землі відкритий "двійник" нашої планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути