вівторок, 29 липня 2008 09:34

На шахті в Кузбасі стався вибух метану

На шахті імені Леніна в місті Междуречєнськ Кемеровської області у вівторок, 29 липня, стався вибух метану, повідомляє РІА Новости з посиланням на представника Сибірського регіонального центру МНС РФ. Шахта належить ВАТ "Південний Кузбас", вхідному в групу "Мечел".

За його словами, аварія відбулася близько 07:30 в лаві номер 6-1-13. У момент аварії в шахті знаходилися 347 чоловік, а безпосередньо в лаві, де спалахнув метан, були 34 гірники. В даний час всі вони виведені на поверхню, 10 з них отримали опіки і були госпіталізовані в центральну лікарню міста.

Відзначимо, що це вже не перший інцидент на шахті імені Леніна цього року. Зокрема, 30 травня тут відбулося обвалення крівлі, викликане пошкодженням кріпу в забої. З 17 шахтарів, що знаходилися під землею, 11 вдалося вибратися на поверхню самостійно, ще одного через два дні рятувальники виявили живим. Решті гірників вижити не вдалося.

Після аварії за результатами перевірки Ростехнагляду робота деяких об"єктів шахти була припинена судом на 90 діб. Приміщення були опечатані, а керівництву шахти було наказано до 25 серпня усунути всі виявлені порушення Ростехнаглядом.

Зараз ви читаєте новину «На шахті в Кузбасі стався вибух метану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути