Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 12:43

На шахті ім. Засядька не припиняється пожежа

У Донецьку на шахті ім. О.Засядька через пожежу, що триває, припинено гірничорятувальні роботи. Про це сьогодні повідомив журналістам міністр вугільної промисловості, заступник голови урядової комісії з розслідування причин і ліквідації наслідків аварії на шахті Сергій Тулуб.

За його словами, рятувальники обстежували всі виробки, дійшли до сполучення 17-ї східної лави з 17-м східним вентиляційним штреком, й були змушені зупинитися.

"На жаль, не могли подолати це сполучення, тому що там пожежа з достатньо високою температурою, яка не дає можливості рятувальникам навіть у спеціальному спорядженні вийти на цю ділянку", - сказав Тулуб.

Він констатував, що зараз необхідно виконати підготовчі роботи, а для цього "вивести всіх людей з усієї шахти, й понизити ризик надзвичайної ситуації".

"Щоб провести ці роботи, необхідно вивести всіх людей з усієї шахти, й понизити ризик надзвичайної ситуації, що й було зроблено близько опівночі", - зазначив міністр.

Він додав, що "зараз через кожну годину-дві проводиться відбір проб, щоб визначити ситуацію з газоповітряною сумішшю, яка виробляється з шахти".

Тулуб також акцентував, що на цю хвилину проби повітря на аварійній ділянці показують, що "різких змін у гірший бік немає".

18 листопада о 3.11 у Донецьку на шахті ім. О.Засядька на горизонті 1078 м стався вибух повітряно-метанової суміші. Всього в шахті працювало 457 гірників, із них 357 гірників було виведено на поверхню.

Внаслідок вибуху загинули 90 гірників, доля 11 (за даними ОДА - 10) гірників залишається невідомою.

У лікарнях на лікуванні перебувають 34 гірники (1 гірник - у вкрай важкому стані з опіками, 1- у стані середньої тяжкості з гострим отруєнням рудничним газом і 32 гірники - в задовільному стані).

Вчора в Донецькій області поховали 28 гірників, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На шахті ім. Засядька не припиняється пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути