неділя, 31 жовтня 2010 13:50

На Рівненщині дід прийшов на вибори зі шпаргалкою

На Рівненщині дід прийшов на вибори зі шпаргалкою
Громадянська мережа "Опора" зафіксувала порушення під час голосування в будинку-інтернаті для людей похилого віку у райцентрі Здолбунів Рівненської області.

За інформацією спостерігачів, о 9.45 один з виборців випадково загубив  перед кабінкою папірець – з іменем та партією кандидата. Одразу поповзли чутки, що злощасну шпаргалку діду передав хтось з медперсоналу.  

"Ой, наробили скандалу на пустому місці", - відказує головний лікар Олег Висоцький. – Я негайно приїхав туди і все з'ясував. Справді, один старший чоловік взяв із собою папірець. Він сам собі вранці написав записку – боявся, що забуде, за кого хоче проголосувати. Багато партій, про які раніше й не чули. Списки довгі, чимало прізвищ у них також нашим мешканцям незнайомі. Тут уже хто завгодно розгубиться, а тим більше – звичайний пенсіонер!"  

Головний лікар каже, що виборець був вражений візитом в інтернат  губернатора Василя Берташа на початку жовтня цього року. Тоді чиновник заходив у кімнати до пенсіонерів, потискав їм ріки й подарував у актову залу новенький телевізор.

Після цього дід вирішив, що віддасть голос лише за  його партію. Але як звати кандидата, який йому сподобався – постійно забував.

"Всяке буває. Але представники від інших партій чогось здійняли навколо цього випадку бучу. Хоча ніхто з них роками нас не провідував і нічим не допомагав" - зауважує Олег Юрійович. 

В будинку-інтернаті проживає 200 людей похилого віку та інвалідів. Дев'ятеро з них голосувати не будуть, бо суд визнав їх недієздатними. Більше половини мешканців – 120 осіб – є лежачими і чекають, коли скриньку принесуть у їхні відділення. 

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині дід прийшов на вибори зі шпаргалкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути