Ексклюзиви
понеділок, 20 червня 2011 22:10

На Прикарпатті їли бануш з "живого" вогню
17

Фото: Фото: Олександра Лісконог

Учора, 19 червня, у селі Верхній Ясенів в урочищі Запідок Верховинського району Івано-Франківської області пройшло традиційне свято "Полонинське літо". На фестиваль з'їхалися люди з різних куточків України та світу. Організаторами свята виступили управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації, Верховинська районна державна адміністрація та Верховинська районна рада.

Різноманітну молочну продукцію власного виробництва представили на продаж 22 сільські громади, фермерські та селянські господарства району; 150 народних умільців запропонували гостям вишиванки, прикраси з бісеру, атрибути народних українських костюмів.

Святкування пройшло із традиційними гуцульськими розвагами, було запалено полонинську ватру, діяла виставка-ярмарка. Можна було купити ліжники, глиняний посуд, гуцульський одяг. За старовинні вишиванки правили 200 грн.

Також гуцули частували гостей продуктами з овечого молока. Різні види традиційних гуцульських сирів (будз, бринза, вурда) торгували 40 грн за кілограм. Справжній банош варили на "живому" вогні й продавали по 5 грн за тарілку.

На Верховинщині працюють над тим, аби реалізувати два інвестиційні проекти щодо розвитку вівчарства.

Як зазначив голова Верховинської районної ради Ярослав Кікінчук, інвесторами проектів, загальна вартість яких майже півтора мільйона гривень, стануть підприємці з Харківщини та Верховинщини. Результатом запланованого буде утримання на місцевих полонинах 1000 овець.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті їли бануш з "живого" вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути