середа, 15 червня 2011 18:06

Грузин з Прикарпаття показав керамічні булави до "Євро-2012"

Грузинський режисер та драматург Рагулі Власідзе показав у Івано-Франківську експозицію своїх авторських робіт – керамічні булави.

Над ними майстер працював протягом трьох років. У авторській колекції - 22 булави з присвятою видатним особистостям і майбутньому футбольному "Євро-2012".

Для показу відібрав лише частину експонатів. Каже, що возити усю колекцію важкувато. Кожна булава важить до 5 кг.

Експозиція є частиною проекту "Міжнародний фестиваль футболу" до "Євро-2012". На них втілений увесь гуцульський колорит. Візерунки, колірна гамма - усе запозичене з прикарпатських писанок, та вишиванок. Кожна булава – зі змістом. На тій, що присвячена Валерію Лобановському, несподіване поєднання – зірки і тріщина – символ видатних футболістів і несподіваної смерті.

Під час проведення "Євро-2012" булаву вручать рідним видатного тренера.

Ось уже кілька років Рагулі Власідзе живе на Прикарпатті. Каже, цей край "не виходить із його серця".

Саме в Івано-Франківську три роки тому видав книгу "Провінційне пекло". До неї увійшли три сюрреалістичні п'єси. То було перше видання його творів, і світ побачив їх саме українською мовою.

Митець планує створення велетенського килима, розміром з футбольне поле, оздобленого українською вишивкою. Кожен охочий зможе вишити на ньому свій узор, на знак єднання України навколо творчості та здорового способу життя. Таких візерунків має бути близько двох мільйонів.

Незабаром експозицію "гуцульського грузина" побачать у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Грузин з Прикарпаття показав керамічні булави до "Євро-2012"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі