субота, 17 квітня 2010 11:38

На Полтавщині отруїлося 19 школярів

На Полтавщині отруїлося 19 школярів

19 школярів з села Бобрівник Зіньківського району на Полтавщині поскаржилися на температуру, блювоту, судоми та пронос. П"ятьох дітей з підозрою на гостре отруєння забрали до Зіньківської районної лікарні.

"У мене дві доньки Руслана та Вікторія лежали півтори доби в лікарні, - розповів батько школярок Руслан Коростіленко. - Тричі за ніч крапельницю ставили, і протягом дня також капали. Молодшій стало погано о другій дня. Заболіла голова і її відпустили зі школи додому. Старша прийшла пізніше і стала відразу блювати. Ми спочатку їй водички купили. А потім і молодшій шлунок скрутило. Почалася блювота. Викликали швидку. Лікарі сказали, що це гостре отруєння і забрали дівчат до лікарні."

Руслан Іванович говорить, дома дівчатка не снідали. Після школи також не їли.

"У нас в родині троє дорослих та троє дітей. Наймолодшій доньці два роки, - веде далі чоловік. - Їмо усе спільне. І ми всі троє здорові, а отруїлись тільки Віта і Руся, які в школу ходять. Я запитав у дочки, коли почала блювати, що вона в школі їла. Сказала, що суп, кашу та котлету. Але котлета була суха та не добра."

Батько дівчат обурюється - що стало причиною отруєння йому досі не сказали.

"Капали цілу ніч. Я прошу, скажіть від чого хоч лічите, а вони кажуть, будуть результати санстанції - дізнаєтеся, - лютує чоловік. - Ніхто нічого не каже. Санстанція вранці в школу приїхала. Та там до того часу вже все відмили. Балакають по селу, що це якась інфекція. Але яка може інфекція бути, як ми здорові, і мала дитина в хаті також здорова, а дівчатка похворіли."

Коростіленко говорить, написали заяву до прокуратури. Зараз цією справою зайнялася міліція. Ходять селом та опитують батьків дітей. На отруєння поскаржилися 19 школярів.

"У лікарні було чотири дитини, - переказує Руслан Іванович. - Двоє наших та ніби ще хлопчик і дівчинка. Їх пізніше привезли. Ми своїх забрали, а вони певно ще лишилися.

Чоловік каже, в школу не звертався, бо не має досі результатів санстанції."

"Якщо дізнаюсь, що в школі отруїлися - подам в суд, - веде далі. - Будуть платити збитки. Де б це бачено, щоб десятирічні діти собі шлунки, печінку через когось псували."

Значна кількість батьків, діти яких занедужали до лікарні не зверталися. Лікували їх вдома.

"Другий день моя Альона хворіє, - говорить батько першокласниці Микола Кравченко. - Була температура, блювота, все тіло ламало. Приїжджали лікарі. Ми її водили на консультацію. Виписали таблетки та порошки, то зараз краще вже стало. Я не знаю з чим це пов"язувати. Спочатку винуватили кухарів у школі. Але потім сказали, що це не зі школи. Може інфекція якась. Мені здається це не продукти. А те, що балакають ніби діти на кладовищі наїлися пасок та яєць - не правда. Наша донька точно такого не їла."

Версію про те, що діти наїлися з могилок пасок та крашанок поширила в місцевій пресі працівниця Зіньківської районної лікарні Ольга Хорольська. Вона розповіла, що двох школярів вже виписали. Інші двоє почуваються задовільно і на вихідних вже будуть удома.

Головний лікар Опішнянської районної лікарні Олена Дригоза розповіла, що у них в інфекційному відділенні перебуває на лікуванні школярка молодших класів. Стан дівчинки - середньої тяжкості.

Завідувачка Зінківської районної санепідемстанції в розмові з місцевим журналістом відмовилася коментувати випадок. У сільській школі переконують, що в їдальні діти отруїтися не могли. Запевняють, більшість скаржилися на нездужання ще перед початком занять. Вчителі припускають, діти могли купити якісь продукти дорогою до школи.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині отруїлося 19 школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути