пʼятниця, 10 грудня 2010 11:20

На машину принца Чарльза напали розгнівані студенти (ФОТО)
13

Напередодні автомобіль, в якому їхав принц Чарльз зі своєю дружиною, атакувала обурена молодь. Члени королівської сім'ї не постраждали, проте страху натерпілися достатньо.

Інцидент стався в лондонському районі Вест-Енд, коли Чарльз і Камілла прямували на Royal Variety Performance - традиційне щорічне театралізоване шоу, що відвідують члени королівської сім'ї напередодні Різдва. Згідно з розповідями очевидців, близько 20 осіб почали штовхати "роллс-ройс", залили його фарбою і розбили заднє скло. Чарльз штовхнув дружину на підлогу машини, щоб вона була в безпеці.

Незважаючи на інцидент, пара прибула на захід без запізнення. Герцогиня Корнуольська виглядала приголомшеною, але пізніше сказала журналістам, що вона "в порядку". Принц Чарльз проявив королівську холоднокровність і невимушено спілкувався із зірками вечора, серед яких були Кайлі Міноуг та Роббі Вільямс.

Як відомо, хвилювання в Лондоні почалися після того, як парламент Великої Британії схвалив підвищення плати за освіту, не дивлячись на масштабні акції протесту. 323 депутати Палати общин проголосували за введення даної міри, 302 висловилися проти.

Тепер більшість студентів вищих навчальних закладів Великої Британії платитимуть за навчання майже в три рази більше, ніж раніше - з 3,29 до 9 тисяч фунтів стерлінгів (10,711 тис. євро) на рік.

Демонстранти вже намагалися влаштувати штурм парламенту, звідки їх насилу вдалося відтіснити правоохоронцям. Тоді студенти забралися на пам'ятник Вінстону Черчиллю навпроти парламенту і залили його фарбою. Багато будівель на Парламентській площі спотворено граффіті.

Тисячі людей почали вибивати шибки в будівлі Верховного суду і громити вітрини на головній торговій вулиці Лондона Оксфорд-стріт, налякавши перехожих, які робили різдвяні покупки. Декілька студентів спробували прорватися в будівлю Казначейства, проте поліції вдалося цьому запобігти.

Kleo.ru, The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «На машину принца Чарльза напали розгнівані студенти (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути