четвер, 25 листопада 2010 12:59

Британці показали, що таке справжня революція (ФОТО)
28

Тисячі студентів вийшли на центральні вулиці Лондона, щоб висловити протест проти підвищення плати за навчання втричі й урізання фінансування ВНЗ, повідомляє в середу, 24 листопада, Sky News.

Кількість студентів, котрі взяли участь в демонстрації, не уточнюється. Раніше повідомлялося, що на демонстрацію прийде більше 25 тисяч студентів.

На вулицях Уайтхолл і Кінг Чарльз Стріт студентські виступи переросли в безлади. Демонстранти намагалися прорватися крізь поліцейські кордони і атакували фургон правоохоронців. Повідомляється також, що протестуючі розпалювали вогнища і будували барикади. Іншим центром безладів стала Даунінг-стріт.

Як повідомляє ВВС News, співробітникам правопорядку вдалося не підпустити демонстрантів до Площі парламенту. Поліція вважає, що метою протестуючих є штаб-квартира ліберальних демократів. Саме лідерів цієї партії звинувачують в порушенні передвиборчої обіцянки не допустити підвищення плати у вишах.

Студентські демонстрації пройшли і в інших містах Великої Британії, зокрема в Бірмінгемі, Глазго, Манчестері, Кембріджі, Ліверпулі, Шеффілді, Брістолі та Кардіффі. У Вінчестері, Кембріджі, Лідсі та Лондоні страйкували також і школи.

Одним з організаторів нинішнього протесту вважають Education Activist Network, яку ВВС News називає "анархістською групою" за те, що її активісти не вважають мирні демонстрації ефективним способом вплинути на уряд.

10 листопада цього року на вулицях Лондона пройшли акції протесту студентів і викладачів. У виступах взяли участь 50 тисяч людей. Демонстранти прорвалися через поліцейський кордон і розгромили перші поверхи офісного комплексу Millbank.

Нагадаємо, у Києві на Майдані Незалежності з понеділка триває акція протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою минулого тижня. Активісти вимагають, щоб Президент застосував вето до цього закону. Зазначимо, що мітинг проходить мирно і не спостерігалось жодних конфліктів, котрі переросли би у серйозні сутички. Лише в перший день страйку сталась незначна сутичка між міліцією та підприємцями. Ніхто не постраждав.

Lenta.ru

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Британці показали, що таке справжня революція (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути