вівторок, 30 листопада 2010 18:42

Протести в Італії та Великій Британії: студенти вже захоплють вокзали (ФОТО)
30

Велику Британію та Італію охопили студентські акції протестів.

В Об'єднаному Королівстві проводять вже третій за рахунком етап маршів проти підвищення вартості вищої освіти (Фото 1 - 15). У вівторок, 30 листопада, в Лондоні на Парламентській площі зібралися кілька тисяч студентів столичних вишів. З метою недопущення безладів у центрі британської столиці зосередилися посилені наряди поліції.

Мітингувальники виступають проти намірів уряду скоротити на 40% фінансування університетів. Утворену "прогалину" влада планує компенсувати за рахунок підвищення плати за навчання. Нині плата підданих Великобританії за вищу освіту становить у середньому близько 3,3 тис фунтів ($5,6 тис.) на рік. Однак з 2012 року уряд має намір підвищити її до 9 тис. фунтів ($14,5 тис).

У той же час в Італії десятки тисяч старшокласників, ліцеїстів та студентів, а також викладачі і професори університетів, які підтримують їх вимоги, вже протягом двох місяців ведуть безперервну боротьбу проти аналогічної реформи (Фото 16 - 30). Її пов'язують з ім'ям міністра освіти Італії Маріястеллою Джелміні.

До парламентського Палацу Монтечіторіо в Римі прийшли тисячі маніфестантів. Їм вдалося заблокувати сили охорони правопорядку. Рух транспорту в центрі столиці фактично паралізовано.

У Мілані студентам вдалося на якийсь час зайняти два залізничні вокзали. Аналогічну акцію провели молодіжні групи у Венеції. У Болоньї близько семи тисяч старшокласників і студентів блокували рух по швидкісній автомагістралі загальнонаціонального значення А14. Масові маніфестації відбуваються у Неаполі, Палермо, Барі. У Мілані і Брешії відбулися невеликі сутички маніфестантів з поліцією.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, РИА Новости

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Протести в Італії та Великій Британії: студенти вже захоплють вокзали (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути