Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 16:10

У Лондоні студенти билися з поліцією і трощили штаб правлячої партії

У Лондоні студенти билися з поліцією і трощили штаб правлячої партії

Під час зіткнень лондонської поліції і студентів, які протестують проти планів уряду підвищити плату за навчання, заарештовано 32 людини. Близько 14 осіб, у тому числі сім поліцейських, отримали легкі травми, повідомляє BBC News з посиланням на Скотланд-Ярд.

Більша частина протестантів поводяться мирно, і лише невелика група молодих людей взяла участь в погромі, що стався в штабі консервативної партії.

Проте влада поки не може повністю відновити порядок. Зокрема, повідомляється, що кільком студентам вдалося забратися на дах будівлі, звідки вони скинули на вартових правопорядку вогнегасник, а також вилили якусь рідину (яку, не уточнюється). У результаті цього постраждала жінка-поліцейський, передає Лента.ру.

Між тим, лідери студентського руху засудили тих, хто влаштував погром у штабі торі, назвавши застосування насильства "ницістю".

Також організатори акції протесту заявили, що у ній взяло участь близько 50 тисяч осіб. Раніше повідомлялося про 30 тисяч осіб - студентів і викладачів з університетів Ліверпуля, Ньюкасла і Бірмінгема.

Нагадаємо, у середу, 10 листопада група молодих людей - близько 20 осіб - увірвалася в штаб правлячої партії. Студентів спробували зупинити поліцейські, сталася бійка. Повідомлялося, що протестувальники розбили в штабі скло, а після розпалили перед будівлею багаття з принесених із собою плакатів.

З будинку, в якому розташовуються також офіси різних компаній, були евакуйовані сотні людей.

Британські студенти протестують проти планів уряду скоротити фінансування вузів і підвищити у три рази вартість навчання в них. Якщо це рішення набуде чинності, університети зможуть брати за навчання до дев'яти тисяч фунтів стерлінгів на рік. Передбачається, що плата за навчання підвищиться з 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні студенти билися з поліцією і трощили штаб правлячої партії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути