вівторок, 09 листопада 2010 19:20

На захист української мови на Майдані палили вогонь і танцювали (ФОТО)
12

Сьогодні увечері у Києві відбулася акція, присвячена Дню української писемності та мови.

У заході на вулиці Банковій біля адміністрації президента взяли участь близько 500 людей, передає кореспондент Gazeta.ua .

Серед них - студенти та викладачі національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут", Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного університету "Києво-Могилянська академія". До акції приєднався також літній чоловік із плакатом "найгірші правителі в історії України: ленін. Сталін, Янукович".

Висловлюючи протест проти Закону України "Про мови" № 1015-3, присутні скандували "Займіться ділом, а не язиком!".

З адміністрації президента мітингувальникам винесли привітання від голови держави.  Проте, на думку, протестувальників, Віктор Янукович не має жодного стосунку до його написання.

Після цього було проколото надувну кульку діаметром близько одного метра з напис "Закон про мови", що мало символізувати недопущення його прийняття.

До протестувальників намагалися приєднатися люди з прапорами БЮТ. Утім організатори акції розігнали їх та забрали прапори, мотивуючи свої дії тим, що захід не є політичним.

З Банкової учасники акції ходою вирушили до Майдану Незалежності, вигукуючи "Слава нації", "Смерть ворогам", "Україна - нація", "Україна понад усе", "Київ - українське місто", "Ми любимо українську мову," "Одна держава - одна мова", "Геть закон про мови", "В рідній країні - рідна мова", "Українській мові - жити".

На головній вулиці країни із близько 600 свічок було викладено заклик "Відчуй смак української мови".

Близько 18-ї години там розпочалося шоу. Протестувальників підтримують українські хори "Гомін" і "Просвіта", ведучим заходу виступає Євген Нищук. Тут виступають вогняні жонглери, організовано хороводи. Акцію протесту також відвідав український співак Сашко Положинський. Дійство відбувається за присутності близько 20 представників правоохоронних органів.

Фото Володимир Мукан / Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На захист української мови на Майдані палили вогонь і танцювали (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

89

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути