пʼятниця, 22 жовтня 2010 09:30

Донецька облрада вимагає від Литвина прискорити прийняття закону про мови

Донецька облрада вимагає від Литвина прискорити прийняття закону про мови

Депутати Донецької обласної ради прийняли на сесії звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина із закликом прискорити прийняття законопроекту "Про мови в Україні".

Дане звернення було винесено на розгляд сесії з ініціативи депутата Донецької облради, губернатора Донецької області Анатолія Близнюка.

За словами депутата Донецької облради від Партії регіонів Віри Немилостивої, закон "Про мови в Україні" зможе забезпечити мовні права українців.

"Є пропозиція звернутися з метою того, щоб прискорити прийняття Верховною Радою України законопроекту "Про мови в Україні", реалізація якого сприятиме створенню національного та культурного інформаційного простору, забезпечення правових, економічних та організаційних умов для мовних прав громадян України та єдності держави", - зазначила Немилостива.

"Партія регіонів, якщо обіцяла, то робить. І закон "Про мови" буде прийнятий. Я упевнений і в іншому, що за час президентства Януковича російська мова стане другою державною", - додав депутат Донецької облради від ПР Ігор Чичасов.

Дане звернення було підтримано фракціями Блоку Наталії Вітренко та КПУ в Донецькій облраді, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявляв, що російська мова має стати державною в Україні до завершення президентського терміну Віктора Януковича. Крім того, на думку Колеснікова, для підтримки існування української мови потрібні мільярдні інвестиції.

7 вересня у Верховній раді був зареєстрований проект Закону "Про мови в Україні", внесений представниками коаліції Олександром Єфремовим, Петром Симоненком і Сергієм Гриневецьким.

Цей законопроект передбачає надання російській мові право вільного функціонування практично у всіх сферах діяльності та фактичне визнання двомовності України на офіційному рівні.

Зараз ви читаєте новину «Донецька облрада вимагає від Литвина прискорити прийняття закону про мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути