Ексклюзиви
четвер, 28 жовтня 2010 12:21

Закон про мови приймуть після виборів в тому або іншому вигляді - Льовочкін

Закон про мови приймуть після виборів в тому або іншому вигляді - Льовочкін

Глава адміністрації президента України Сергій Льовочкін припускає, що закон про мови буде ухвалений після місцевих виборів.

"Абсолютно логічною виглядає позиція депутатів - авторів цього законопроекту - перенести розгляд питання на післявиборний період, аби всі приймали рішення з холодною головою. Але якщо ми ухвалили рішення, що Україна має євроінтеграційні амбіції, то ми повинні адаптувати європейське законодавство. Отже в тому або іншому вигляді, але закон приймуть", - сказав Льовочкін в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в четвер.

При цьому він вважає, що обговорювати мовне питання перед виборами не варто: "Мені здається, неправильним, коли тема про мови піднімається перед виборами. Це створює зайве політизування і напругу в суспільстві".

Льовочкін також підкреслив, що президент України Віктор Янукович "виступав і виступає за імплементацію Європейської хартії регіональних мов".

Як повідомлялося, 7 вересня 2010 року у Верховній Раді зареєстрований проект закону про мови в Україні. Автори документа - лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, лідер фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко і член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький - пропонують закріпити за українською мовою статус державної, а російській надати вільне функціонування практично у всіх сферах діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Закон про мови приймуть після виборів в тому або іншому вигляді - Льовочкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути