четвер, 04 листопада 2010 04:15

Проректор змушує студентів вибачитися перед президентом

Студентів Інституту журналістики Київського університету ім. Шевченка змушують вибачитися перед президентом Віктором Януковичем. Два тижні тому вони виготовили календар для глави держави із запитаннями: "Що робити з президентом, який не виконує своїх обіцянок?", "Хто вбив Георгія Ґонґадзе?", "Коли чиновники нестимуть відповідальність за хабарі?".

Організаторами стали четверо третьокурсників Інституту журналістики.

— Декан Володимир Різун присвятив цілу лекцію, щоб визначити, хто брав участь у підготовці календаря, — каже одна з учасниць проекту, студентка третього курсу. Називатися відмовляється. — Нас звинуватили в непрофесіоналізмі, вимагали спростувати всі попередні коментарі, які ми давали журналістам із приводу випуску календаря. Проректор університету наполягав, щоб кожен із нас особисто написав листа з вибаченнями президентові. Тим, хто почав захищати свої права, розказувати про свободу слова, — пригрозили. Тепер боїмося, що нас виженуть з інституту. Але писати президентові нічого не будемо.

На виготовлення календаря студенти зібрали 1 тис. грн. Удвічі більше заплатили за оренду прес-зали агентства "Українські новини", де його презентували. У фотосесії безкоштовно знялися 12 студенток інституту.

— Наш календар був відповіддю на російський проект, в якому студентки-журналістки знялися напівголими на честь дня народження прем'єр-міністра Володимира Путіна, — каже один з організаторів 20-річний Олександр Клімашевський. — Ним ми хотіли захистити честь професії журналіста.

Керівництво університету від коментарів відмовилося. Але запевняє, що учасників акції з вузу не виключатимуть.

Зараз ви читаєте новину «Проректор змушує студентів вибачитися перед президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути