середа, 02 квітня 2008 13:35

На Донеччині припинено діяльність злочинної групи

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Донецькій області припинили діяльність організованої злочинної групи у складі посадових осіб виробничого підприємства "Шахта ім. О.Г.Стаханова" Держпідприємства "Красноармійськвугілля". Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Зловживаючи службовим становищем, службовці займалися розкраданням гірничошахтного обладнання в особливо великих розмірах.

Як встановили оперативники УБОЗ, до складу організованої злочинної групи входило п"ятеро керівників середньої ланки: майстер цеху, двоє начальників дільниць, начальник поверхньо-технологічного комплексу, начальник клітьового комплексу. Учасники ОЗГ чітко розподілили свої злочинні ролі та дотримування суворої конспірації. Один зловмисник знаходив клієнтів для збуту викраденого гірночо-шахтного обладнання. Двоє інших - безпосередньо скоювали розкрадання ГШО, що знаходилось у них в розпорядженні. Решта - забезпечували безперешкодне вивезення викраденого з території шахти.

Усі зловмисники затримані. За даним фактом слідчим відділом ГУ МВС України в Донецькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.191 ч.4 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають до восьми років позбавленням волі.

Згідно постанови Красноармійського міськрайонного суду на виробничому підприємстві "Шахта ім. О.Г.Стаханова" призначено позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині припинено діяльність злочинної групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути