пʼятниця, 06 грудня 2019 03:28

На честь рідного міста загиблого бійця назвали військовий катер

На честь рідного міста загиблого бійця назвали військовий катер
До Дня Збройних Сил України новому катеру присвоїли назву "Костопіль". Фото: ВМС ЗСУ

Новозбудованому малому військовому артилерійському катеру до Дня Збройних Сил України присвоїли назву "Костопіль".

Про це просили жителі міста з однойменною назвою на Рівненщині, бо в ньому народився і виріс загиблий боєць Олексій Кондратюк, повідомили у прес-службі Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

На церемонії присвоєння були командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко, представники командування, міський голова Костопіля, ветерани, волонтери та особовий склад кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Покажемо світу варварське ставлення росіян" - наші кораблі повернулися з полону

" Напередодні Дня Збройних Сил України ми присвоюємо найменування черговому новому малому броньованому артилерійському катеру, який після завершення випробувань увійде до складу ВМС. Це назва українського міста, де народився і виріс наш побратим – Олексій Кондратюк, морський піхотинець, який загинув в бою 17 березня 2017 року в районі с. Водяне Донецької області. "Костопіль" – так іменуватиметься сьомий броньований артилерійський катер, який продовжить справу "Вірного завжди" героя, морського піхотинця – боронитиме Батьківщину з морського напрямку," – зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко.

Вже найближчим часом на малий броньований артилерійський катер "Костопіль" чекає низка державних випробувань, за результатами яких, його включать до складу Військово-Морських Сил ЗС України.

Командувача ВМС України адмірала Ігоря Воронченка нагородили французьким національним орденом "За заслуги".Рішення про нагородження ухвалив особисто президент Франції Еммануель Макрон, а вручив орден французький посол в Україні Етьєн де Понсен в Одесі на борту корабля ВМС Франції Commandant Birot.

Зараз ви читаєте новину «На честь рідного міста загиблого бійця назвали військовий катер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути