четвер, 29 листопада 2007 12:20

Бунтівні філіппінські військові здалися властям

Лідер бунтівних військовослужбовців, що захопили готель в Манілі, віддав своїм підлеглим наказ покинути будівлю і здатися властям.

Загарбники здалися після того, як підрозділи філіппінської армії почали штурм будівлі готелю.

Близько 30 озброєних філіппінських військовослужбовців в четвер 29 листопада захопили готель Peninsula в Манілі. Вони вимагали, щоб президент країни Глорія Макапагал Арройо пішла у відставку, а філіппінська армія припинила її підтримувати і приєдналася до загарбників.

Власті країни висунули бунтівникам ультиматум, проте ті відмовилися добровільно здатися. Після цього підрозділу філіппінської армії почали штурм готелю. За допомогою бронетехніки військові увірвалися в готель і пустили сльозоточивий газ. Повідомлялося, що на придушення заколоту в захопленому готелі було направлено більше 1500 військовослужбовців.

У 2004 році Глорія Макапагал Арройо в черговий раз отримала перемогу на президентських виборах. Проте незабаром в пресу потрапив аудіозапис її розмови з представником філіппінського ЦВКа, в якому вона просила його сфальсифікувати результати для своєї перемоги. Згодом Арройо визнала, що було неправильно з її боку дзвонити в ЦВК до закінчення підрахунку голосів, проте заперечувала фальсифікацію результатів.

З тих пір в країні неодноразово проходили спроби влаштувати військовий переворот або почати процедуру імпічменту президента. Такі спроби проходили, зокрема, в 2003 році, коли близько 100 озброєних людей захопили будівлю торгового центру в Манілі. Ще одну спробу військового перевороту в країні вдалося запобігти в лютому 2006 року, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Бунтівні філіппінські військові здалися властям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути