Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 21:08

МВФ підвищив прогноз зростання економіки США до 2% у 2009 році

Міжнародний валютний фонд (МВФ), взявши до уваги показники економіки США за перший квартал, скоригував у бік підвищення прогноз її зростання у 2009 році до 2% проти колишніх 1,6%.

У нинішньому році економіка практично не буде зростати, вважають експерти МВФ, які ще у квітні чекали зниження ВВП США в четвертому кварталі на 0,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року.

"Мені і моїм колегам здається, що, беручи все до уваги, американська економіка тримається непогано. Здається, їй вдалося уникнути жорсткої посадки, яка мала прийти слідом за важкими шоками", - сказав на прес-конференції перший заступник голови фонду Джон Ліпскі.

"Ми чекаємо, що зростання збережеться слабким протягом 2008 року і поступове пожвавлення відбудеться наступного року", - сказав він.

Експерти фонду у своєму звіті позитивно оцінили дії грошової влади США у боротьбі з фінансовою кризою і попередили про необхідність збереження пильності відносно інфляції.

Нові оцінки МВФ відповідають висловлюванням керівництва Федерального резерву, яке в останні тижні почало говорити про зниження риски рецесії в США.

Так, глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке заявив, що американська економіка, можливо, уникнула серйозного спаду. За його словами, ризик рецесії "за останній місяць знизився".

Безробіття в Америці, за останніми даними, продовжує зростати, але Бернанке сказав, що зниження облікових ставок і податків поступово покращують ситуацію, хоча зростаючі ціни на нафту працюють на підвищення інфляції.

Бернанке пообіцяв не допустити зміни інфляційних очікувань. "Комітет ФРС з операцій на відкритому ринку рішуче протистоятиме посиленню інфляційних очікувань, оскільки під загрозою може опинитися економічне зростання", - підкреслив він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «МВФ підвищив прогноз зростання економіки США до 2% у 2009 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути