понеділок, 18 червня 2007 15:00

Монумент Визволителям Риги чекає доля Бронзового солдата

У Латвії почалась дискусія про долю монумента Визволителям Риги. Громадське обговорення ініціює на початку липня партія "Все - Латвії!". Про це повідомив лідер партії Райвіс Дзінтарс.

Він вважає "дивним це мовчання в Латвії" після подій в Естонії і дискусій в Польщі. "Чому у нас не йдеться про це? Це наступне питання, про яке ми хочемо говорити. Ми запросимо людей, які дотримуються різних думок. Не обов"язково ж відразу переносити або зносити пам"ятник, але дискусію про це необхідно почати", - сказав Дзінтарс.

Після перенесення пам"ятника радянським воїнам - Бронзового солдата - з центру Талліна в кінці квітня партія "Все - Латвії!" закликала перенести монумент Визволителям Риги.

Представники правлячих партій заявили, що питання про знесення або перенесення монумента "не стоїть в повістці роботи" і обговорюватися не буде. Мер Риги Яніс Біркс сказав, що, хоча монумент Визволителям Риги в Пардаугаві (Pardaugava - Задвіння, лівобережна частина Риги) і асоціюється у нього з поняттям "окупації" Латвії, він не збирається говорити про його знесення.

Публічне обговорення подальшої долі монумента партія "Все - Латвії!" хоче провести 3 липня. Потім "Все - Латвії!" узагальнить думки, що прозвучали, і подасть узагальнення в Ризьку думу, щоб запропонувати подальший розгляд цього питання.

Монумент Визволителям Риги був споруджений в кінці 1980-х років, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Монумент Визволителям Риги чекає доля Бронзового солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути