середа, 10 жовтня 2007 13:48

Молдавський президент визнав свою армію абсолютно даремною

Молдавський президент Володимир Воронін заявив, що армії Молдавії і невизнаної республіки Придністров"я в нинішньому вигляді є "абсолютно даремними". .

Як стверджує Воронін, його країна взагалі не збирається ні з ким воювати, тому, наприклад, не потрібно витрачати гроші на сучасну зброю для солдатів, не потрібно підвищувати чисельність озброєних сил, а також "додавати їм бойовитості".

Президент запропонував властям невизнаної республіки послідувати його заклику і приступити до масштабної демілітаризації регіону. В майбутньому, як стверджує Воронін, Кишинів і Тирасполь могли б навіть об"єднати свої озброєні сили, які, за його словами, все одно не стануть один з одним воювати.

У найближчі півроку, як вважає Воронін, Кишинів і Тирасполь можуть ліквідовувати всю важку техніку, системи залпового вогню і ракетні комплекси. Все це президент запропонував відправити на переплавлення на молдавський металургійний завод в Рибнику. На довершення він запропонував відмовитися від призову в армію, а натомість набирати "слухачів" у військово-карні центри.

8 жовтня власті Молдавії звернулися до керівництва Придністров"я з пропозицією створити робочу групу, яка допомогла б налагодити співпрацю в економіці і соціальній сфері, а також узгоджувати позиції сторін з питань роззброєння.

Проте в Тирасполі віднеслися до цього скептично. Глава МЗС невизнаної республіки Валерій Ліцкай назвав пропозиції, витікаючі від Кишинева, "піар-акцією", орієнтованою на думку Заходу, повідомляє ІА "Новости-Молдова".

Зараз ви читаєте новину «Молдавський президент визнав свою армію абсолютно даремною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути