понеділок, 26 січня 2009 08:48

Мільйонам людей в світі загрожує голод через зростання цін на продукти

Мільйонам людей в світі загрожує голод через зростання цін на продукти
За прогнозами фахівців Всесвітнього банку, мільйонам людей в світі може загрожувати голод через зростання цін на продукти харчування. Про це представники Світового банку повідомили на саміті, що проходив в Мадриді, присвяченому світовій продовольчій кризі. На думку членів делегації банку, причиною голоду можуть стати нестабільні ціни на продукти харчування і результати фінансової кризи. Співробітники Світового банку заявили, що в разі бездіяльності урядів у всьому світі, наслідки можуть бути плачевними. "Потрібно робити більше, щоб бути впевненими в тому, що люди отримують необхідну допомогу", - сказав представник делегації Світового банку, передає Бі-бі-сі.

За останні сім місяців банк виділив 13 млн людей продукти харчування або субсидії на їх придбання. В рамках програми допомоги сільському господарству фермерам були виділені насіння і добрива. Проте залишається неясним, чи вдасться членам Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН досягти поставленої мети по скороченню числа голодуючих людей до 2015 р.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонам людей в світі загрожує голод через зростання цін на продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути