вівторок, 12 серпня 2008 09:37

Міліція перевіряє заявки на компенсації втрат від повені

Співробітники управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС в Івано-Франківській області попередили спроби незаконного відшкодування збитків від стихії у розмірі 1,005 млн грн.

Про це сьогодні повідомили у Центрі громадських зв"язків УМВС в Івано-Франківській області.

Зокрема, міліція перевірила достовірність даних на відшкодування збитків від стихії, наданих до районної державної адміністрації однієї з сільськогосподарських фірм.

Після проведення обміру площ, засіяних яровою і озимою пшеницею, співробітники МВС встановили, що сільгоспфірма завищила свої збитки на 355 тис грн. Таким чином, фактичний розмір відшкодування має становити 245 тис грн, а не 600 тис грн, як було заявлено.

У цьому ж районі співробітники управління перевірили заявлені до відшкодування 650 тис грн збитків і законність складання актів на відновлення пошкоджених доріг місцевого значення. Міліція встановила, що у вказаних населених пунктах стихія не пошкодила дороги і тому виділення вказаних засобів було б незаконним.

В одному з гірських районів Прикарпаття працівники міліції у ході проведення оперативно-пошукових заходів виявили факт порушення законності і зловживання службовим становищем сільським головою, який за затвердження актів обстеження зруйнованих стихією об"єктів вимагав і отримав 250 грн. У своєму поясненні він свої дії мотивува тим, що цю суму мав передати як аванс для виготовлення кошторисної документації на проведення відновлювальних робіт. За даним фактом проводиться перевірка, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Міліція перевіряє заявки на компенсації втрат від повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути