Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 22:30

Міліція перевірила психічнохворих перед мітингами у День Соборності

Міліція перевірила психічнохворих перед мітингами у День Соборності

Керівник центру зв'язків з громадськістю київської міліції Володимир Поліщук заявляє, що міліція не перешкоджатиме приїзду до столиці на День Соборності автобусів із людьми з інших регіонів.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"До КМДА 13 організацій написали зверненя про проведення масових заходів у центрі Києва. У заявках йдеться про 50-60 тисяч осіб. Тому завдання міліції зробити так, щоб люди, які мають різні думки, не пересікалися, і ці заходи пройшли мирно", - зазначив Поліщук.

Поліщук наголосив, що порядок у столиці забезпечуватиме до 3 тисяч правоохоронців.

"Коли багато людей, там є люди, які можуть провокувати на порушення. Психічнохворі, ті, що заробляють на мітингах собі на життя. Ми перевірили психічнохворих, горища, підвали. Сьогодні була нарада інструктивна. Порядок охоронятиме від 2 до 3 тис. правоохоронців. Але основна їх маса буде в оперативному резерві", - наголосив Поліщук.

Також речник столичної міліції заявив, що правоохоронці всіляко сприятимуть тим, хто приїде на День Соборності до Києва.

"Хочу сказати, що, якщо минулого разу міліцію звинувачували, що не можуть доїхати до Києва, то зараз у нас на в'їзді у Києві будуть оперативні групи, які супроводжуватимуть автобуси до місць проведення акцій. Міліція буде доброзичлива і сприятиме людям. І ми сподіваємось, що люди вказуватимуть на людей, які порушують закон. Будемо забезпечувати їхні конституційні права", - додав Поліщук.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція має інформацію про підготовку провокацій під час акцій опозиції. Щоправда 20 січня начальник департаменту громадської безпеки МВС України Віктор Ратушняк повідомив, що у цей час інформація про кровопролиття, яке нібито готується під час акції 22 січня в Києві, не підтверджується.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Міліція перевірила психічнохворих перед мітингами у День Соборності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути