Ексклюзиви
субота, 24 жовтня 2009 14:43

Мати зґвалтованих "артеківців" звинуватила Луценка в захисті насильників

Мати зґвалтованих "артеківців" звинуватила Луценка в захисті насильників

Матір постраждалих від насильства дітей просить забезпечити їй безпеку силами, що не підпорядковані МВС. Про це йдеться у зверненні Олени Полюхович до президента Віктора Ющенка.

Матір висловлює побоювання за життя та здоров"я себе, дітей та близьких людей.

Крім того, вона вважає недостатньою охорону силами структур МВС через тиск на неї та адвокатів з боку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

При цьому Полюхович зауважує, що Луценко "у своїй діяльності фактично виступає в інтересах осіб, що упізнані, як особи, що ґвалтували моїх дітей".

Матір просить президента про ініціативу на забезпечення її безпеки силами підрозділу, який не підпорядкований структурам МВС.

Зокрема, жінка остерігається, що таку охорону можуть припинити за відповідним розпорядженням МВС у будь-який час, що може стати підставою знищення її та дітей.

Полюхович просить президента про особистий контроль при розгляді Генпрокуратурою її заяви про притягнення Луценка до кримінальної відповідальності за розголошення таємниці усиновлення.

Також матір просить Ющенка про особисте втручання для передачі справи про розбещування до Генпрокуратури.

За словами Полюхович, у неї є всі підстави вважати, що існує реальна загроза життю та здоров"ю її колишнього чоловіка.

Матір побоюється, що "це може бути використано саме з метою недопущення закінчення досудового слідства та направлення справи до суду".

"Та з метою недопущення упізнання останнім фігурантів у справі, надання правдивих свідчень щодо ґвалтування моєї дитини депутатами Уколовим, Терьохіним та Богданом", - додає вона.

Полюхович висловила готовність на першу вимогу президента чи відповідальних осіб його канцелярії прибути з метою надання додаткових свідчень та для підтвердження вказаних нею фактів.

Раніше матір розповідала, що діти з початку навчального року не відвідують школу: " Ми побоюємося за своє життя. Я змушена не працювати, тому що ми майже щодня беремо участь у слідчих експериментах. Якщо виходимо з охороною, то тільки їздимо або до слідчого, або на слідчі заходи".

Починаючи з 13 жовтня головною темою, яка хвилює українців став факт зґвалтувань у дитячій міжнародній здравниці "Артек". Омельченко став саме тим нардепом, який "виливає" у ЗМІ все більше і більше подробиць, пов"язаних з артеківськими педофілами.

За його словами, про розтління малолітніх він дізнався від матері дітей, яка і подала заяву до міліції. У ній були вказані прізвища учасників секс-скандалу, серед них: прийомний батько зґвалтованих дітей, священик, депутати Верховної Ради та інші високопоставлені чиновники.

У ЗМІ неодноразово називалися прізвища фігурантів справи про зґвалтування, яке вже встигло стати одним із найрезонансніших в Україні. Втім, офіційно винним на сьогодні називається тільки одна людина - прийомний батько Дмитро Полюхович.

Решта проходять у справі як свідки. Розслідуванням займається МЗС України. При цьому мати постраждалих наполягає на переданні справи до ГПУ, а президент України ще тиждень тому зобов"язав Генпрокуратуру в десятиденний термін назвати імена лиходіїв, які спокусилися дитячою плоттю, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Мати зґвалтованих "артеківців" звинуватила Луценка в захисті насильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути