неділя, 03 вересня 2017 12:59

Мати полоненого Агеєва просить допомоги в омбудсмена РФ

Мати полоненого Агеєва просить допомоги в омбудсмена РФ
Мати полоненого єфрейтора із Росії Віктора Агеєва просить допомоги у зустрічі із сином. Фото - Громадське телебачення

Мати полоненого російського військового Віктора Агеєва Світлана звернулася з листом до Уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової.

Мати полоненого єфрейтора повідомляє, що через два місяці після затримання Агеєв не отримує ні повноцінної адвокатської, ні консульської підтримки. Агєєва просить Москалькову "посприяти в отриманні інформації про сина" через українського омбудсмена, а також пропонує їй відвідати Агєєва в СІЗО м. Старобільська. Про це повідомляє "Новая газета".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати Агєєва була на прийомі в АП

Агєєва також скаржиться, що не отримує ніяких відомостей про сина, незважаючи на її постійні контакти з російськими консулами на території України.

"Досі з моїм сином не зустрівся представник консульської служби Росії. Мною було надіслано повідомлення електронної пошти в консульську службу в м.Харкові, по телефону мене не з'єднали з консулом, але досі немає відповіді. Також не ясний результат мого прохання про надання матеріальної допомоги з оплати праці адвоката", - пише Агєєва омбудсмену.

Також жінка додала, що київський адвокат Віктор Чевгуз, з яким вона раніше підписала договір, "не працює з невідомих причин, на зв'язок не виходить".

22 липня у Старобільську на Луганщині російський солдат Віктор Агеєв зустрівся з матір'ю. Вона приїхала із російського села Топчиха на Алтаї за спеціальним дозволом. Отримала його після публікації звернення до Петра Порошенка в російській "Новой газете".

Зараз ви читаєте новину «Мати полоненого Агеєва просить допомоги в омбудсмена РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути