понеділок, 15 березня 2010 08:27

Майже вся територія Чилі залишилась без електроенергії

Майже вся територія Чилі залишилась без електроенергії

У неділю, 14 березня, на більшій частині території Чилі відключилося електропостачання. У результаті масштабного збою в роботі електромереж, без світла залишилися 17 мільйонів чоловік (приблизно 80 відсотків населення Чилі).

Світло відключилося в усіх чилійських населених пунктах на території протяжністю близько двох тисяч кілометрів від пустелі Атакама на півночі до острова Чилое на півдні. У столичному місті Сантьяго електропостачання пропало о 21:00 за місцевим часом (о 02:00 15 березня за київським). Тут також спостерігалися значні перебої з телефонним зв"язком.

Через годину після початку збою електрика знову почала надходити до деяких міста. Світло періодично стало з"являтися і в окремих районах Сантьяго. За оцінками фахівців, електромережі поки що здатні підтримувати лише вісім відсотків від необхідної потужності. На повне відновлення електропостачання в країні піде ще декілька годин.

За словами міністра внутрішніх справ Чилі Родріго Хінцпетера, збій стався через неполадки в 500-кіловатному трансформаторі. Міністр додав, що відключення електрики безпосередньо не було пов"язано з недавньою серією землетрусів. Експерти проведуть розслідування інциденту з метою встановлення точних його причин.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Майже вся територія Чилі залишилась без електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути