вівторок, 24 червня 2008 08:44

Люксембург визнаний найбагатшою країною Євросоюзу

Люксембург - найбагатша країна Євросоюзу, мовиться в щорічному дослідженні, обнародуваному в понеділок статистичним бюро ЄС (Евростат), повідомляє Reuters.

Статистики склали рейтинг країн виходячи із співвідношення валового внутрішнього продукту (ВВП) на душу населення і купівельній спроможності. У найбагатшої країни - Люксембурга - цей показник виявився рівний, за підсумками 2007 року, 276 пунктам, що майже в три рази більше, ніж в середньому по країнах ЄС.

Укладачі рейтингу пояснюють, що Люксембург зайняв перше місце завдяки працівникам з інших країн. Численні робочі-нерезиденти роблять вплив на валовий внутрішній продукт Люксембурга, але не враховуються при підрахунку ВВП на душу населення.

Другою найбагатшою країною Євросоюзу, за даними Евростата, є Ірландія, що набрала 146 пунктів. До п"ятірки лідерів також увійшли: Нідерланди - 131 пункт, Австрія - 128 пунктів та ФРН - 113 пунктів.

Найбіднішими в Євросоюзі є Болгарія - 38 пунктів і Румунія 41 пункт. В середньому по 27 країнам-членам ЄС показник співвідношення ВВП на душу населення і купівельній здатності склав 101 пункт, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Люксембург визнаний найбагатшою країною Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути