вівторок, 15 лютого 2011 17:19

Львівські бабаки Мишко і Маруся теж прогнозують ранню весну (ФОТО)
7

Фото: Денис Мандзюк, Gazeta.ua

15 лютого у Львівському еколого-натуралістичному центрі провели "День бабака". Тут мешкають дві особини - 4-річний Михась і 2-річна Маруся.

"Американці святкують День бабака 2 лютого, у нас же свято Стрітення випадає на 13 днів пізніше. Якщо цей день сонячний, то бабак бачить свою тінь і ховається назад у нору. вважається, тоді весна буде пізньою. Якщо ж на вулиці похмуро, бабак не бачить тіні, отже весна настане рано", - пояснив Gazeta.ua директор центру Ігор Антахович.

У Львові цього дня попри мороз було сонячно.

"Бабак побачив свою тінь, отже, за американською прикметою, зима затягнеться, - продовжив Антахович. - Але за поведінкою Михася і Марусі, як вони активно рухаються і свистять, можемо говорити, що весна буде рання. Тобто настане звично — десь в середині березня".

"День бабака" проводять утретє. Працівники центру запевняють, що попередні два прогнози бабака Мишка збулися. Минулого року йому за кошти народного депутата Петра Димінського придбали подругу Марусю. Навесні чекають на поповнення.

Раніше харківський бабак Тимко теж передбачив ранню весну.

Зараз ви читаєте новину «Львівські бабаки Мишко і Маруся теж прогнозують ранню весну (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути