середа, 02 лютого 2011 10:12

День бабака сьогодні відзначатимуть лише у Харкові

День бабака сьогодні відзначатимуть лише у Харкові

Сьогодні у всьому світі відзначатимуть американське свято День бабака. У цей день прийнято будити цих тварин. Якщо бабак вилізе з нірки і не побачить тіні, тобто буде хмарний день, чекати швидкого приходу весни. Якщо навпаки - то зима триватиме ще 6 тижнів, пише Сегодня. У столичному зоопарку відмовилися перейняти американську традицію. На початку минулого року зоопарк придбав пару бабаків (хлопчик і дівчинка).

"Ми не хочемо в догоду моді травмувати тварину. Адже для бабака це стрес, може порушитися обмін речовин", - розповідає зоолог Анатолій Майстренко.

Так що з українських бабаків погоду пророкувати сьогодні буде тільки один - харківський Тимко Другий. Правда, будити його не доведеться. Як розповів доглядач бабака Віктор Токарський, вже п'ять днів Тимко не спить: почав крутитися, а потім і зовсім прокинувся - його довелося забрати з погребу у тепле місце. З тих пір гризун потроху з'їдає яблук і капусти, але особливої активності не проявляє - значить, ще може заснути, говорить Токарський.

Сьогодні Тимка-молодшого (його попередник, теж Тимко, помер минулого літа) в дерев'яному будиночку виставлять на вулицю. Судячи з прогнозу синоптиків, 2 лютого в Харківській області буде похмуро, можливий сніг, тому тінь бабак навряд чи побачить - це означає, що скоро прийде весна.

А ось львівських бабаків - Мишка з подружкою Марусею, - як і в минулому році, розбудять тільки на Стрітення, 15 лютого.

Зараз ви читаєте новину «День бабака сьогодні відзначатимуть лише у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути