Ексклюзиви
вівторок, 02 лютого 2010 15:53

Бабак провістив американцям ще шість тижнів зими (ВІДЕО)

Бабак провістив американцям ще шість тижнів зими (ВІДЕО)

Жителям США доведеться ще цілих шість тижнів чекати весни. З таким прогнозом виступив американський "народний метеоролог" бабак Філ, який проживає в місті Панксутоні (штат Пенсільванія).

Повідомляється, що в урочистій обстановці при великому скупченні народу Філа витягли з нори на світло. Він подивився навкруги, побачив власну тінь і поліз назад. Це означає, що тепла доведеться чекати ще півтора місяці. А от якби була похмура погода, то й весна була б не за горами.

Як показує статистика, бабаки взагалі скупі на оптимістичні прогнози. За 123 роки, що в США існує традиція щорічно турбувати звырятко по кличці Філ, він бачив власну тінь 99 разів. І це не на жарт турбує багатьох американців, які швидко втомлюються від зими і нудьгують по весні.

Втім, їх поспішає заспокоїти Національне управління по проблемах океану і атмосфери. Згідно його аналізу, за останні роки Філ "в більшості випадків не виявляв здібностей провісника погоди".

Традиція відзначати День бабака дотримується в Панксутоні з 1887 року, а занесена вона в Новий Свыт німецькими іммігрантами. Пухнастий метеоролог живе в Панксутоні в чудових умовах, як справжня "зірка", стверджують місцеві жителі. У норі у Філа постійно підтримується певна температура, його обслуговують кращі ветеринари.

Тим часом знаходяться і незадоволені старовинним звичаєм. Так, місцеві екологи вимагають припинити мучити тваринку. Захисники навколишнього середовища упевнені, що "побудка" шкідлива організму бабака, який, до того ж, переживаэ стрес через велику кількость телекамер і публіки.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Бабак провістив американцям ще шість тижнів зими (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути