субота, 25 вересня 2010 11:13

Лукашенко знову зареєструвався кандидатом у Президенти

Лукашенко знову зареєструвався кандидатом у Президенти
У Центрвиборчком Білорусі в п"ятницю, 23 вересня, надійшла заява на реєстрацію ініціативної групи від глави держави Олександра Лукашенка з висунення його на посаду президента. Про це повідомили в ЦВК.

Керівником ініціативної групи з висунення Олександра Лукашенка на пост президента є міністр освіти, голова громадського об"єднання "Біла Русь" Олександр Радьков. Всього ж громадське об"єднання налічує майже 8,5 тис. осіб.

Раніше заяви на реєстрацію ініціативних груп подали 13 осіб, в тому числі двоє безроьітних і одна санітарка.Щоправда, в останній момент вона відмовилася від своєї заяви.

Нагадаємо, днями парламент Білорусі призначив дату президентських виборів у країні. Вони пройдуть 19 грудня цього року.

Дострокове голосування, відповідно до календарного плану в Білорусі, пройде з 14 до 18 грудня. Збір підписів на підтримку осіб, що були запропоновані до висунення кандидатами в президенти, пройде з 30 вересня до 29 жовтня. ЦВК 24 вересня закінчить приймати заяви на реєстрацію ініціативних груп з висунення кандидатів на пост президента.

Олександр Лукашенко є главою Білорусі з 1994 року.

Білоруські політики заявили про те, що ймовірність висунення опозиційними партіями єдиного кандидата на виборах президента Білорусі вкрай невисока.

"Я думаю, що вірогідність єдиного кандидата дорівнює нулю. Буде кілька кандидатів. У нас є клоуни, які виставляються на вибори. Отримують свої два відсотки, а потім вітають Лукашенка з перемогою", - заявив колишній голова Верховної Ради Білорусі, лідер білоруської соціал-демократичної "Грамада" Станіслав Шушкевич.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Дзеркало тижня
Зараз ви читаєте новину «Лукашенко знову зареєструвався кандидатом у Президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути