вівторок, 06 жовтня 2009 13:07

Лукашенко погодився на участь Білорусі у створены колективних сил ОДКБ

Лукашенко погодився на участь Білорусі у створены колективних сил ОДКБ
Білорусь незабаром підпише угоду про створення колективних сил оперативного реагування (КСОР) ОДКБ.

Про це заявив голова комісії парламенту Білорусі з національної безпеки Віктор Гумінський. За його словами, президент країни Олександр Лукашенко вже ухвалив відповідний указ.

У білоруському парламенті також зазначають, що створення КСОР не порушить конституційну заборону на участь білоруських військових в конфліктах на території інших держав.

Раніше, 2 жовтня, Лукашенко заявив, що Білорусь завершила виконання всіх внутрішньодержавних процедур щодо приєднання республіки до угоди про Колективні сили оперативного реагування (КСОР) ОДКБ.

Водночас, у Секретаріаті ОДКБ заявили, що угоду про створення Колективних сил оперативного реагування, за даними на 5 жовтня, Білоруссю так і не було підписано. Проте за словами прес-секретаря ОДКБ, угоду буде підписано протягом одного-двох тижнів, оскільки документи вже підготовлені і узгоджені.

Нагадаємо, угода про створення КСОР (якогось аналога НАТО в рамках ОДКБ) була підписана 14 червня в Москві усіма країнами Організації, за винятком Білорусі та Узбекистану. Лукашенко тоді не з"явився на саміті: був розпал "молочного конфлікту" з Росією, коли Москва ввела обмеження на постачання білоруської молочної продукції.

За матерiалами: Lenta.ru, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко погодився на участь Білорусі у створены колективних сил ОДКБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути