пʼятниця, 02 жовтня 2009 17:07

Лукашенко розповів, як Путін залишив його одного у небезпеці

Лукашенко розповів, як Путін залишив його одного у небезпеці

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв"ю російським журналістам 2 жовтня представив свідоцтво про єдність Білорусі та Росії - проведення спільного навчання "Захід-2009". За його словами, такі навчання з чужими людьми не проводяться.

"Значить, ми не розійшлися у військовій та військово-технічній співпраці і наші збройні сили схожі, як дві краплі води. Думаєте, це так просто на одному полі зібрати різні армії і протягом тижня після перекидання російських військ на незнайомий їм полігон провести стрільби? Так би перестріляли один одного! Це і координація військ, єдине командування та інше - все це ми з росіянами зберегли і навіть примножили, вийшовши на більш високий рівень. І навчання ми провели не з американцями і не блоком НАТО, куди ми, в лапках, так розігналися останнім часом, а з нашими росіянами ", - цитує БелТА слова білоруського президента.

"І тільки ідіот після цього може сказати, що Лукашенко повернув на Захід і кинув Росію. Проведення спільного навчання свідчить про те, що ми дійсно єдина держава, якщо ми в цьому чутливому питанні діємо як одна держава", - вважає глава білоруської держави.

За його словами, Білорусь і Росія повинні були провести подібні навчання вже близько п"яти разів. "Але президенти Росії як-то з тремтінням сприймали ці питання та пропозиції. Останній раз ми домовлялися про проведення такого навчання з Володимиром Путіним, коли він був президентом, і запросили наших друзів з Організації договору з колективної безпеки. 

Ці навчання вже були підготовлені, і російські частини перекинуті на полігони Білорусі. Але в останній момент президент Росії на ці навчання не приїхав, і мені довелося одному проводити їх. Слава Богу, що хоч росіяни залишилися і війська були задіяні. Але новий президент Росії своє слово дотримав ", - підбив підсумок Олександр Лукашенко.

Як повідомлялося, спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2009" проходили в Білорусі з 18 по 29 вересня.

За матеріалом: Regnum

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко розповів, як Путін залишив його одного у небезпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути