понеділок, 15 травня 2006 18:30

Лондонський путівник радить не намагатися перепити українця

У Великій Британії вийшов путівник по Києву з серії "City Spots" видавництва при туристичній компанії "Thomas Cook". Це перший путівник власне по Києву, виданий такою великою туристичною компанією Західної Європи після зміни влади і відміни віз для багатьох країн Заходу, і другим взагалі (існує також путівник по Києву видавництво "Bradt").

Хоча столиця України в ньому все одно подана в "радянській" транскрипції - Kyiv, - але всі назви вулиць і визначних пам"яток вже взяті з української мови. Книжка також містить українські фрази, такі як "Пробачите, ми можемо зробити замовлення?", "Чи є у вас вегетаріанські страви?" і "Де знаходиться туалет?". Путівник, окрім адрес готелів, ресторанів і церков, має також деякі поради для недосвідчених мандрівників. Серед них, наприклад, така: "Національний напій і улюблене дозвілля - це горілка. Будь-який привід вважається достатнім для тосту, а відмова пити вважається грубістю. Не намагайтеся пити стільки ж, скільки українці".

Є тут і поради, які, принаймні, викличуть здивування у людей, які добре знайомі з Україною: "купуйте імпортне пиво і приносьте з собою молоко в кафе, якщо ви хочете каву або чай з молоком". Є також і відверті неточності, такі як "національний хліб України робиться з іржі і гречки". Проте, оскільки це перший проект видавництва, пов"язаний з Україною, то можна вважати вихід такого путівника хорошою новиною. Кріс Янг, керівник відділу публікацій і інформації британського відділення компанії "Томас Кук", говорить, що ця серія може в майбутньому поповнитися путівником по Одесі. У найближчих планах - путівник по всій Україні, пише Киянин.

Зараз ви читаєте новину «Лондонський путівник радить не намагатися перепити українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути