Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2007 09:48

Литвиненка вбили за наказом із ФСБ - The Sunday Times

Убивство Олександра Литвиненка було "без сумніву, актом державного тероризму з боку Москви".

Як розповів The Sunday Times високопоставлений британський чиновник, "цієї точки зору дотримуються в британському уряді на найвищому рівні".

За словами джерела, у нього є доступ до останніх доказів, зібраних поліцією та розвідувальними службами, і його слова також відбивають думку високопоставлених чиновників антитерористичних підрозділів МВС Великобританії, Скотланд-Ярда й інших причетних до слідства людей. За його словами, всі вони минулого тижня зізналися, що впевнені в тому, що вбивство колишнього співробітника ФСБ було здійснено за наказом із цього відомства. Джерела британського видання дотримуються думки, що мотивом убивства була помста. "Так, ниточки тягнуться до ФСБ, але куди веде слід усередині самого ФСБ, британських слідчих не особливо цікавить", - заявило одне з джерел.

Як і раніше, не наводячи якихось конкретних доказів, джерело стверджує, що британським слідчим удалося з"ясувати, що полоній-210, який використовувався для отруєння Литвиненка, має російське походження. За його словами, найімовірніше, що він був виділений у російському ядерному центрі в Сарові. Разом із тим, чиновник не пояснює, на підставі яких досліджень було зроблено такий висновок, пише Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Литвиненка вбили за наказом із ФСБ - The Sunday Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути