вівторок, 05 грудня 2006 13:11

Британські спецслужби звинуватили у вбивстві Литвиненка ФСБ Росії

Тільки агенти ФСБ РФ мають доступ до достатньої кількості полонію-210, яким, імовірно, отруїли Олександра Литвиненка, заявили газеті Таймс у британських спецслужбах.

ФСБ була координатором "надзвичайно складної операції" з усунення Литвиненка і, швидше за все, використовувала в Лондоні своїх колишніх агентів. Тільки група професіоналів могла здійснити таку акцію.

- Ми знаємо, як ФСБ працює за кордоном, і на підставі обставин смерті Литвиненко ФСБ є головним підозрюваним, - заявили у спецслужбах.

На думку британських правоохорнців, участь в операції колишніх співробітників ФСБ дозволила заманити Литвиненка на зустрічі в різних місцях і одночасно відвести російську владу від безпосередньої причетності до злочину.

Литвиненко, який утік 2000 року до Великої Британії і отримав в жовтні цього року британський паспорт, помер 23 листопада в лікарні Університетського коледжу Лондона. Фахівці британської Агенції з охорони здоров"я стверджують, що виявили в його тілі сліди радіоактивного елементу полоній-210, які потім також знайшли і в місцях, які Литвиненко відвідував, зокрема, в ресторані і готелі в центрі Лондона, в офісі Бориса Березовського.

Представники Росії виключають причетність російських спецслужб до вбивства.

- Я тут не бачу підстав для тих спекуляцій, які зараз активно ведуться в західній пресі про те, що це довга рука КДБ або ФСБ вбила Литвиненка, - сказав віце-прем"єр, міністр оборони РФ Сергій Іванов.

Він заявив про необхідність ретельного об"єктивного розслідування загибелі Литвиненка, повідомляють РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Британські спецслужби звинуватили у вбивстві Литвиненка ФСБ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути