четвер, 27 березня 2008 16:15

Лише 3% киян довіряють іноземній валюті (опитування)

Лише 3% киян довіряють іноземній валюті (опитування)

На думку 56% опитаних киян, основною причиною падіння курсу долара є спекулятивна діяльність банків. Такі дані отримані в результаті проведення в Києві 24-25 березня опиту групою компаній "Форекс клуб".

Як повідомили в прес-службі "Форекс клубу", тільки 30% громадян вважають, що падіння долара в Україні викликане загальносвітовою тенденцією. І всього 14% думають, що провиною всьому - панічні настрої населення, що масово продає долари.

Більшість киян не впливає коливання курсу долара. 68% опитаних зберігають свої заощадження в гривні, 17% - в євро, і 12% - в доларах. Таким чином, можна говорити, що єдиним негативним чинником для населення є не коливання валютних курсів, а гривнева інфляція.

Сьогодні абсолютна більшість українців отримують зарплату в національній валюті - гривнях. Таких тільки в Києві, згідно з результатами опиту, 88%. У доларах виплачують зарплату всього 7%, а в євро - 5%. При цьому, українці більше не довіряють іноземним валютам. Лише 3% опитаних вважають, що покупка стабільної іноземної валюти є надійним засобом збереження заощаджень".

У тому, що саме банки виграють від коливання курсів валют, упевнені 45% опитаних. 39% респондентів вважають, що більше всіх наживаються на падінні долара трейдери, які торгують валютою через інтернет. Не дивлячись на упевненість, що трейдери виграють від коливання курсів, лише 3% респондентів вважають цей бізнес способом зберегти і примножити свої заощадження. Такі результати опиту говорять про консервативність українців в питаннях інвестицій.

"В цілому, опитування показало: наші люди орієнтуються в складних "валютних" питаннях, інвестиціях, диверсифікації заощаджень і тому подібне. У принципі, розвитку нових напрямів інвестування заважають тільки існуючі стереотипи і консервативність мислення. Упевнена, в найближчі декілька років структура інвестицій і заощаджень істотно зміниться", - відзначила керівник регіональною мережею Групи компаній "Форекс клуб" в Україні Лариса Хомова.

Всього в опиті взяло участь 996 респондентів у віці від 20 до 55 років. Погрішність вибірки не перевищує 5%.

Нагадаємо, в четвер, 27 березня, середній курс покупки наявного долара в українських банках в порівнянні з середовищем підвищився на 7,01 коп. і складає 4,9096 грн. Курс продажу американської валюти підвищився на 1,95 коп. до 5,0372 грн. Максимальний курс покупки склав 4,9800 грн., мінімальний курс продажу - 5,0000 грн, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Лише 3% киян довіряють іноземній валюті (опитування)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути