вівторок, 04 грудня 2007 12:59

Лікарі вилікують людину з п"ятикілограмовою пухлиною лиця (ФОТО)

У члена секти "Свідки Єгови", який протягом декількох десятиліть відмовлявся від будь-якого хірургічного втручання по видаленню гігантської пухлини на обличчі, з"явилася надія завдяки британському лікареві і новій медичній методиці.

Португалець Хосе Местре дозволив пухлині, яка з"явилася у нього на губі в юності, розростися до жахливих розмірів. Наріст завдовжки 30 см і вагою більше 5 кг засліпив Хосе на одне око і перетворив прийом пищи в щоденні тортури. Через те, що рак починає блокувати дихальні шляхи пацієнта, доктора побоюються за його життя.

Але тепер один з провідних британських фахівців з хірургії лиця запропонував вилікувати 51-річного Хосе, використовуючи ультразвукові хвилі для коагуляції крові перед операцією.

Випадком Хосе в Британії зайнялися два доктори - Лошан Кангесу, пластичний хірург з лікарні Broomfield, і Ян Хатчисон з клініки St Bartholomew"s в Лондоні.

Доктор Хатчинсон вважає, що операція може різко змінити зовнішність Хосе. "Я думаю, що ми можемо видалити велику частину пухлини - приблизно 80 відсотків", - говорить він.

Хвороба Хосе називається гемангіома і викликана патологією капілярів і вен на його обличчі. Якщо приводити порівняння, то річка, яка повинна була нести кров назад до серця, перетворилася на стояче озеро.

Щодня Хосе відправляється з свого будинку в передмісті Лісабона на одну з головних площ міста, де він просиджує весь день, виставляючи себе напоказ і відповідаючи на питання цікавих перехожих. Він став чимось на зразок місцевої знаменитості, повідомляє The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі вилікують людину з п"ятикілограмовою пухлиною лиця (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути