вівторок, 25 вересня 2007 17:49

Лідеру придністровських комуністів присудили півтора року позбавлення волі

У Тираспольському міському суді у вівторок закінчився процес над лідером придністровських комуністів Олегом Хоржаном, обвинуваченим в протидії законним вимогам співробітників правоохоронних органів, пов"язаному з насильством.

Суд визнав Хоржана винним в інкримінованому йому злочині і засудив лідера компартії до півтора років позбавлення волі із застосуванням умовної міри покарання.

Крім того, Хоржан, згідно вироку, повинен буде сплатити штраф у розмірі 200 розрахункових рівнів мінімальної заробітної плати, що дорівнює 1600 придністровським рублям.

За версією обвинувачення, 11 березня цього року керівник Придністровської компартії, намагаючись сховатися на партійному автомобілі з місця агітації проволік по асфальту декілька метрів першого заступника міністра внутрішніх справ Придністров"я Петра Зубрейчука, чим заподіяв тому легкі тілесні ушкодження. Згідно акту судово-медичної експертизи, в результаті у Зубрейчука був розтягнутий тріцепс, і утворилася гематома в паховій області.

Хоржан ще не вирішив, чи буде оскаржувати вирок. "Я поки що не вирішив, чи звертатимуся до Верховного суду, оскільки вважаю, що рішення відносно мене ухвалювалося зовсім не в стінах суду. Те ж саме буде і у вищестоящій інстанції", - сказав він "Інтерфаксу".

В ході судових слухань, в своєму останньому слові Хоржан провину не визнав і заявив, що дана кримінальна справа була сфабрикована придністровською прокуратурою, а сам судовий процес носить виключно політичний характер.

Прокуратура невизнаної Придністровської Молдавської Республіки просила суд призначити відносно Хоржана покарання не пов"язане з позбавленням волі, а саме 2 роки - умовно і штраф в розмірі майже 1600 придністровських рублів (приблизно 188 доларів США).

Зараз ви читаєте новину «Лідеру придністровських комуністів присудили півтора року позбавлення волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути