понеділок, 11 червня 2007 13:42

Лідера киргизьких патріотів звинуватили в крадіжці

Лідера Патріотичної партії Киргизстана Назарбека Нишанова, який був затриманий 8 червня в Бішкеку, звинувачують в крупних розкраданнях.

За даними слідства, близько 3,7 тисяч чоловік стверджують, що віддали йому свої гроші за допомогу в оформленні кредитів, проте звіту в тому, як були використані ці засоби, так і не дочекалися. Свій збиток вони оцінили в 563 тисячі 175 сомів (близько 15 тисяч доларів).

Сам Нишанов, як розповіла журналістам правозахисниця Азіза Абдірасулова, раніше заявив, що його неправильно зрозуміли: він збирав членські внески в свою організацію, а деякі чомусь визнали це платою за допомогу в отриманні кредитів.

12 червня Патріотична партія і створений на його основі рух "Проти корупції" планували провести серію пікетів, вимагаючи звільнити хабарників з державної служби. Назарбек Нишанов обіцяв, що якщо їх вимоги не будуть виконані до 20 червня, то його прихильники "за допомогою народу звільнять республіку від корупційної влади". За його словами "таких чиновників треба скидати, а люди навіть пропонують їх розстріляти", повідомляє ІА "24.kg".

Зараз ви читаєте новину «Лідера киргизьких патріотів звинуватили в крадіжці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути