середа, 22 січня 2020 21:45

Купити у розстрочку можна навіть дитячі іграшки – українка про переїзд до Бразилії
5

Фрукти у Бразилії дешеві і дуже смачні
Фото: фото надані Оксаною Матченко
Фрукти у Бразилії дешеві і дуже смачні
Фрукти у Бразилії дешеві і дуже смачні
Фрукти у Бразилії дешеві і дуже смачні
Фрукти у Бразилії дешеві і дуже смачні

Оксана, яка родом з міста Костопіль на Рівненщині півтора року тому переїхала до міста до міста Бразиліа в Бразилію. Туди запросили на роботу її чоловіка. І вся родина отримала дозвіл на проживання. Переїхали з двома малими дітьми 4-річним сином та 1,5 річною донькою. Про життя у незвичному місті Оксана розповіла у інтерв'ю Gazeta.ua

"Коли ми переїздили, то всі переживали за нашу безпеку. Бразилія не спокійна країна. Але наше місто виявилось на диво тихим і спокійним. І вдень і ввечері можу спокійно вийти з дітьми на вулицю. Спершу, коли тут нічого не знала, брала карти і дивилася, що є поряд. Так іноді проходили до десятка кілометрів", - каже Оксана.

Жінка відмічає, що бразильці дуже люблять поговорити а ще вони дружелюбні і повільні.

"Адаптуватися з дітьми було непросто. З одного боку тут ніби нема зими, але насправді тут холоднішає до 18 градусів і стає дуже вітряно. Минулої зими ми мерзли, а діти довго хворіли", - пояснює Оксана.

При переїзді родина отримала спеціальні ID картки. Щось схоже на наші ідентифікаційні коди. Їх використовують для легального проживання та дорогих покупок.

"Що цікаво, то тут дуже мало готівки і весь розрахунок картками. В магазинах майже все можна купити в розстрочку. Навіть дитячі іграшки. Коло кожного товару є повна ціна і ціна в розстрочку. На дитячому святі деякі батьки купували навіть фото з Дідом Морозом у розстрочку, щоб не було їм накладно", - пояснює Оксана.

Ціни у магазинах вищі як в Україні. Тут немає звичних круп, але м'ясо коштує менше.

"По магазинах ходили з сусідами. Вони теж українці, але живуть тут довше. Пояснювали, як розпізнати побутову хімію, які продукти слід брати, а які не дуже по якості. Закупка продуктів у супермаркеті на місяць 10-12 тисяч гривень. І в продуктовому списку нічого такого: фрукти, овочі, м'ясо. Є ціни, які мене дуже дивують. Наприклад, мочалка для миття посуду коштує стільки ж, скільки кілограм м'яса. Прошу маму передавати такі речі з України. А от фрукти тут смачні і дешеві. З екзотики вперше спробували тут лічі", - додає Оксана.

Зараз ви читаєте новину «Купити у розстрочку можна навіть дитячі іграшки – українка про переїзд до Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути