середа, 20 січня 2010 18:29

Кістяком Берлінського кінофестивалю стане азіатське кіно

Кістяком Берлінського кінофестивалю стане азіатське кіно

Організатори Берлінського кінофестивалю сьогодні повідомили, що на цьогорічному фестивалі значну увагу буде приділено азіатському кіно, передає The Guardians.

Китайський кінорежисер Ванг Куаньан відкриє кінофестиваль 11 лютого світовою прем"єрою свого нового фільму "Разом порізно". Берлінале цього року проводитиметься в 60-те. Закриється фестиваль 20 лютого фільмом "Про її брата" 78-річного японського майстра Йоджі Ямади.

Драма "Разом порізно" розповідає історію про солдата, який 1949 року, втекнувши з армії Мао у Тайвані, возз"єднався з коханням усього свого життя після 10 розлуки, після .

Режисер фільму належить до 6-го покоління кінематографістів Китаю. У 2007 році інша його стрічка "Заміжжя Туї" отримало найвищу нагороду німецьких кінокритиків. Це історія про монголку Лугу, яка розлучилася зі своїм чоловіком-інвалідом. Вона сподівається знайти працездатного партнера, який би дбав про неї, її дітей і колишнього чоловіка.

Фільм Ямади цього року буде представлений у позаконкурсній програмі. Режисер добре відомий в Японії за серіал про безпритульного з добрим серцем, якому постійно не щастить в коханні. Фільм Ямади "Сутінки самураїв" 2004 року був номінований на премію "Оскар" як найкращий іноземний фільм.

В цілому за "Золотого ведмедя" цього року боротимуться 26 кінострічок.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кістяком Берлінського кінофестивалю стане азіатське кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути