вівторок, 10 лютого 2009 13:52

Меркель кривлялася на Берлінале (ФОТО)
19

Ангела Меркель та Джулія Джентш
Фото: Фото Reuters
Джулія Джентш
На міжнародному кінофестивалі в Берліні продюсер Гюнтер Рорбах отримав спеціальний приз "Камеру Берлінале", яким нагороджуються діячі кіно або установи за особливі заслуги в кіноіндустрії.
Після вручення призу відбулася прем"єра другої екранізації роману Теодора Фонтане "Еффі Бріст", яку продюсував Рорбах. Фільм оповідає про сімнадцятирічну Еффі Бріст, яка проти своєї волі виходить заміж за дрібного дворянина набагато старшого за неї, народжує дитину. Але підйом почуттів відчуває вперше, тільки вступивши в недовготривалий любовний зв"язок з сусідом, який намагався спокусити її. Через багато років чоловік дізнається про цей роман. Суперника він вбиває на дуелі, а зганьблену Еффі Бріст залишає. На прем"єрі стрічки, окрім зірок кіно, були присутні політики. Так канцлер Німеччини Ангела Меркель з"явилася на прем"єрі картини в компанії однієї з популярних молодих актрис німецького кіно, виконавиці головної ролі, Джулії Джентш. Меркель була весела, поводилася розкуто та невимушено.

Довідка від Gazeta.ua:

Гюнтер Рорбах є одним з найуспішніших кіно- та телепродюсерів в Німеччині. Після закінчення навчання він працював помічником директора та журналістом. Продюсерська кар"єра Рорбаха розпочалася на початку 60-х на WDR, де він продюсував телепостановки Віма Вендерса, Райнера Фассбіндера, Петера Задека тощо.

Як президент Bavaria Film (1979-1994) він виготовив багато телеспектаклів та художніх фільмів для екрану, зокрема "Човен" Вольфганга Петерсона, "Штонк" Хельмута Дітля, "Берлін-Александрплац" Райнера Фассбіндера тощо.

З 1994-го був незалежним продюсером. Представив багато фільмів в програмах Берлінале, включаючи "Емі та Ягуар" Макса Фербербека, який відкрив фестиваль в 1999 році.

За ці роки він виграв багато призів, зокрема, German Film Award, Bavarian Film Award та Adolf Grimme Award. В даний час Рорбах - президент німецької кіноакадемії.


За матеріалами Gazeta.ua, РИА "Новости", oKino.ua

Gazeta.ua пропонує Вам також перегляд кадрів з фільму "Еффі Бріст":

Зараз ви читаєте новину «Меркель кривлялася на Берлінале (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути