вівторок, 04 березня 2008 13:03

Кондоліза Райз закликала палестинців і ізраїльтян відновити переговори

Держсекретар США Кондоліза Райз закликала палестинців та ізраїльтян відновити переговори з мирного врегулювання, перервані через ізраїльську військову операцію в секторі Газа.

"Необхідно відновити активні мирні переговори", - сказала Райз на прес-конференції в Каїрі за підсумками переговорів з єгипетським керівництвом.

За її словами, ракетний обстріл ізраїльських мирних жителів з боку палестинських бойовиків заважає мирному процесу.

"Необхідно покласти край ракетним атакам проти цивільних осіб. Ізраїльський уряд не може миритися з цим", - сказала Райз, коментуючи питання про військову операцію в секторі Газа.

В той же час, вона вказала, що й Ізраїль, захищаючись від ракетного обстрілу, повинен приймати до уваги можливий збиток палестинським мирним жителям.

Ізраїльська операція в секторі Газа, яка почалася в середині минулого тижня, понесла життя щонайменше 110 палестинців. Приводом для проведення операції послужив ракетний обстріл ізраїльської території з боку палестинських бойовиків. Палестинське керівництво заявило про припинення переговорів з ізраїльською стороною до повного зупинення військової операції в секторі Газа.

Райз також звинуватила Іран в озброєнні палестинського руху ХАМАС, який з червня 2007 року повністю контролює сектор Газа.

"Очевидно, що іранці озброюють ХАМАС", - заявила держсекретар США.

Райз відвідала у вівторок Єгипет - перший етап близькосхідного турне, яке проходить на тлі ескалації насильства в регіоні. Вона провела переговори з президентом Єгипту Хосні Мубараком і главою МЗС Ахмедом Абуль Гейтом.

З Каїра держсекретар США вирушила до Ізраїлю і на палестинські території, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Кондоліза Райз закликала палестинців і ізраїльтян відновити переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути