четвер, 10 липня 2008 08:37

Кондоліза Райс зустрілася з представниками грузинської опозиції

Кондоліза Райс зустрілася з представниками грузинської опозиції
Держсекретар США Кондоліза Райс, яка знаходиться в Тбілісі, з раннього ранку в четвер проводить зустрічі з грузинськими політиками, передає кореспондент РИА Новости.

На зустрічі в тбіліському готелі "Меріотт" присутні колишній спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, лідери опозиційних партій Давід Усупашвілі, Давід Гамкрелідзе, Шалва Нателашвілі, Леван Гачечіладзе, Шалва Нателашвілі, Саломе Зурабішвілі і Георгій Таргамадзе.

"Сьогодні нас найбільше хвилюють конфліктні регіони, недолік демократії та проблеми під час виборів і в цілому ситуація навколо прав людини в країні. Ця зустріч - хороший шанс для нас поговорити про все це з представником тієї країни, що може багато чого зробити для вирішення цих проблем", - сказав журналістам лідер опозиційної партії "Новые правые" Гамкрелідзе до початку зустрічі з держсекретарем США.

Райс вже зустрілася з послом США в Тбілісі Джоном Тефтом і співробітниками посольства.

Після бесіди з політиками Райс в резиденції президента зустрінеться з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, а потім відбудеться сумісний брифінг.

"На зустрічі з президентом Михайлом Саакашвілі обговорюватимуться теми, що стосуються конфліктних регіонів, розвитку демократії та інших фундаментальних питань. Візит держсекретаря США свідчить насамперед про підтримку Вашингтона територіальної цілісності Грузії й плану Саакашвілі про мирне врегулювання конфліктів. Сподіваємося, що допоможемо Грузії вирішити ці конфлікти", - сказав посол США журналістам.

Напередодні у Райс була неформальна зустріч з президентом Грузії та членами грузинського уряду.

Держсекретар США покине Грузію опівдні і вилетить в Софію.

Зараз ви читаєте новину «Кондоліза Райс зустрілася з представниками грузинської опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути