понеділок, 12 червня 2017 19:12

Комунальна "пустишка" не зможе управляти Київенерго - Кучеренко

Комунальна "пустишка" не зможе управляти Київенерго - Кучеренко

Створене КМДА комунальне підприємство "Київтеплоенерго" є "пустишкою" і не зможе ефективно управляти тепловим господарством столиці.

Про це заявив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко в ефірі радіо "Ера ФМ".

"Без Київенерго ми не зможемо обійтися. Якби почали готуватися (до зміни керуючої компанії, - ред.) три роки тому, то могли б. Але сьогодні - немає. Зараз створили якесь комунальне підприємство, посадили туди без конкурсу якусь симпатичну дівчинку і тепер хочуть переконати нас, що ця "пустишка" зможе взяти на себе управління. Я категорично проти Київенерго, але я не бачу, як в цій ситуації вони зможуть вийти з управління. Забрати у Київенерго сьогодні теплове господарство не на кого, альтернативи немає", - підкреслив експерт.

За його словами, КМДА не встигне до кінця 2017 підготувати передачу теплового господарства столиці в управління комунальному підприємству або іншому концесіонеру.

"Якби київська влада розуміла, яка біда насувається, то цю роботу потрібно було починати три роки тому. Але пройшло три роки балаканини, сьогодні вже пізно. До кінця цього договору залишилося 6 місяців. І якщо дійсно передавати в концесію, то потрібно було 2-3 роки готувати цей конкурс, проводити аудит, готувати економічну і технічну документацію і залучати інвесторів. Я не вірю, що сьогодні в Україні прийде якийсь справжній інвестор. А в Києві взагалі ситуація дуже політизована", - зазначив Олексій Кучеренко.

Він підкреслив, що у КМДА є важелі впливу на ситуацію в Київенерго без передачі управління тепловим господарством комунальному підприємству. Однак столична влада ігнорує цю можливість.

"Є 25% акцій у держави. Зараз Віталій Кличко повинен поставити питання, щоб забрати ці 25% на громаду. І у нас, як у міноритаріїв, тоді буде механізм впливу на собівартість", - резюмував Олексій Кучеренко.

Як повідомлялося, концесійний договір між Київрадою і Київенерго закінчується 31 грудня 2017 року. Столичні депутати мають намір продовжити дію договору до 26 квітня 2018 року, щоб уникнути зриву опалювального сезону 2017-2018 років.

За словами мера Києва Віталія Кличка, КМДА розглядає два варіанти для подальшого управління тепловим господарством столиці: передати всі тепломережі в управління комунальному підприємству або залучити міжнародного оператора.

Зараз ви читаєте новину «Комунальна "пустишка" не зможе управляти Київенерго - Кучеренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути