пʼятниця, 28 березня 2008 14:27

Комікси продають за 440 тисяч доларів

Паризький аукціонний будинок Artcurial виставив на торги картину бельгійського художника Ерже (Herge), використану як фронтиспис до його комікса "Тантан в Америці".

Як повідомляє агентство FrancePresse, ця невелика робота маслом, написана в 1932 році, оцінена в 280 тисяч євро (440 тисяч доларів), і якщо вона виправдає очікування експертів, вона поставить новий європейський аукціонний рекорд для коміксів. Торги відбудуться в суботу, 29 березня.

Рекорд, що діє, в цьому сегменті арт-ринка складає 177 тисяч євро, він був встановлений в 2007 році. Ця сума була віддана на аукціоні за малюнок французького художника югославського походження Енкі Білаля (Enki Bilal) до комікса 1994 року "BleuSang" ("Блакитна кров"). У США в жовтні 2007 року встановлений рекорд для коміксів 1960-х: перший альбом "Людини-павука" пішов з молотка за 227 тисяч доларів.

Варто чекати, що пов"язані з Ерже і його улюбленим дітищем "Тантаном" малюнки і інші реліквії будуть найближчими роками тільки дорожчати, оскільки повнометражна трилогія про юного журналіста-мандрівника, що створюється Стівеном Спілбергом і Пітером Джексоном, в багато разів збільшить у всьому світі інтерес до цього знаменитого комікса, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Комікси продають за 440 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути