вівторок, 12 червня 2007 12:33

Колишній президент Сербської Країни засуджений на 35 років

Міжнародний трибунал для колишньої Югославії засудив у вівторок Мілана Мартіча, що займав ряд високих постів в колишній Республіці Сербська Країна, і засудив його до 35 років позбавлення волі.

Мартіч засуджений за злочини проти людяності і за порушення законів і звичаїв війни. У обвинувальному висновку затверджується, що Мартіч брав участь в злочинних діяннях, метою яких було вигнання не сербського населення з Сербської Країни.

З 25 січня 1994 по серпень 1995 року він був президентом цієї республіки, проголошеної сербами на території Хорватії.

Заради досягнення цієї мети проводилася кампанія етнічних чищень, в ході якої мали місце дискримінація за етнічними і релігійними принципами, насильницькі депортації, незаконні арешти, побиття, тортури і вбивства мирних жителів не сербського походження, перш за все - хорватів і мусульман.

Мартічу також поставили в провину планування і віддачу наказу про ракетний обстріл столиці Хорватії Загреба в травні 1995 року, в результаті якого загинули, принаймні, дев"ять людей і поранення отримали кілька десятків.

Обвинувальний вирок проти Мартіча був прийнятий Міжнародним трибуналом в 1995 році. Обвинуваченого заарештували і помістили в гаагську в"язницю ООН в травні 2002 року. Він заявив про свою невинність, передає агентство Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «Колишній президент Сербської Країни засуджений на 35 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути